خوراک سبزیجات + برنج سیاه
مواد لازم برای 4 نفر :
1. برنج سیاه...........................4 پیمانه
2. هویج ................................2 عدد متوسط
3. سیب زمینی........................2 عدد درشت
4.قارچ (هر نوعی بسته به ترجیح شما)..................7-8 عدد درشت
5. کدو خورشتی و بادمجان قلمی.......................................... ...هر کدام یک عدد
6.فلفل دلمه ای رنگی (هر رنگی که دوست دارید) ........................ یک عدد
7.گوجه فرنگی .........................................یک عدد درشت
8.نخود فرنگی پخته .................................... نصف پیمانه
9. پیاز ........................... یک عدد متوسط(ترجیجا پیازچه تازه یک دسته کوچک)
10 . روغن زیتون یا کنجد ...................... دو سه قاشق غذاخوری
11. یک حبه سیر
12. نمک و ادویه...... نوع و مقدار دلخواه
طرز تهیه :
کته برنج سیاه : این نوع برنج بسیار مقوی و مفید از دسته برنجهای سبوس داره و باید چند ساعت قبل از پخت خیسانده بشه.
در این فاصله خوراک سبزیجات رو آماده میکنیم:
پیازچه های درشت خورد شده ( مقداری از قسمت سبز بالایی ساقه ها رو که نرمتر هستند نگه میداریم) رو کمتر از یه دقیقه با روغن زیتون تفت میدیم و کدوی حلقه ای (با پوست) خورد شده رو اضافه میکنیم بعد از چند دقیقه تفت قارچ ورقه ای خورد شده رو اضافه کرده و اجازه میدیم قارچ آبش رو پس بده و بعد بادمجان حلقه ای خورد شده رو اضافه کرده و باز هم تفت -> حبه سیر رو با تیغه چاقو له کرده و ساطوری میکنیم و به غذا اضافه میکنیم...
وقتی سبزیجات تا حدودی نرم شدن فلفل دلمه ای رنگی خورد شده رو هم اضافه کرده بعد از یکی دو دقیقه گوجه فرنگی رو اضافه میکنیم. نمک و فلفل (ترجیح من پودر فلفل قرمز + زرد چوبه) رو میریزیم و در نهایت وقتی آب این ترکیب نزدیک به تموم شدنه یک قاشق سس سویا اضافه میکنیم قبل از خاموش کردن ساقه های سبز و نرم پیازچه رو که خورد کردیم و نصف پیمانه نخود فرنگی پخته مون رو اضافه میکنیم ...
برنج رو همراه آب مقدار کمی نمک و یکی دو قاشق روغن روی شعله کم میذاریم تا خیلی آروم و ملایم شروع به پختن کنه (هر چه مرحله پختن این نوع برنج طولانی تر باشه جا افتاده تر میشه و بهتر مغز پخت میشه) وقتی آبش رو کشید شعله رو به حداقل ممکن رسونده و میذاریم خوب دم بکشه.
سس هویج : یک پیاز کوچیک رو ساطوری کرده و در یکی دو قاشق روغن مایع کمی تفت میدیم، هویج رنده شده رو اضافه کرده کمی فلفل قرمز و باز هم تفت ...( بهتره بعد از یکی دو دقیقه تفت در ظرفمون رو بذاریم تا هویج نرمتر بشه) ... یک قاشق غذاخوری رب گوجه رو با کمی اب گرم رقیقتر میکنیم و به هویج اضافه میکنیم و میذاریم آبش بخار بشه در این فاصله دو قاشق غذاخوری آب غوره هم میریزم و اجازه میدیم سس هویجمون جا بیفته.
همزمان : سیب زمینی تنوری : سیب زمینهای پوست کنده و ورقه شده( ضخامت ورقه هاحدود 1-2 سانت) رو کف سینی فر چرب شده با روغن زیتون میچینیم ... روی سیب زمینیها مقدار کافی نمک کمی ترکیب ادویه تند و مقدار خیلی کم زعفران ساییده می پاشیم. و مقدار کمی روغن زیتون روی آنها اسپری میکنیم. کمی رز ماری هم خوش طعمش میکنه که البته ترجیح خود من نیست.
سینی فر رو در طبقه وسط فر قرار میدیم و با شعله متوسط میذاریم تا خوب کبابی و مغز پخت بشه.
غذای زیبا و خوش ظاهر- بی نهایت خوشمزه - فوق العاده مغذی و کامل آماده است، میتونید به سلیقه خودتون با انواع سبزیجات - زیتون - برشهای گوجه و لیمو ترش تزئینش کنید.
نکات :
1- این غذای کم زحمتی نیست ولی بشدت می ارزه که مثلا یه آخر هفته برای خونوادتون درستش کنید و در کنار اونها ازش لذت ببرید... مخصوصا اگه اونها هم گیاهخوار و یا وگان باشند.
2- برنج سیاه یکی از گونه های متعدد گیاه برنجه که بیشتر در جنوبشرقی آسیا و کشورهای هندو چین کشت میشه و اونقدر براش خواص میشمارن که عمرا بتونم همشونو یادم نگهدارم... فقط میدونم غنی از انتی اکسیدانهای نابود کننده سلولهای سرطانی - سرشار از آهن ، روی ، سلنیوم و ویتامینهای گروه B است.
گوویندا تازگی داره برای فروش عرضه میکنه و اگه نخواستید یا نتونستید پیدا کنید میتونید از برنج قهوه ای (سبوس دار) معمولی هم استفاده کنید.
3- غذای واقعا کاملیه و علاوه بر اینکه هر 9 اسید آمینه ضروری برای بدن رو ارائه میده، سرشار از مواد معدنی و املاح ضروری برای رشد کودکان و نوجوانانه.... بخصوص که با سیب زمینی تنوری و سس هویج سرو میشه که مطمئن باشید بچه ها عاشقش میشن.