روش پخت برنج کته
مواد اولیه:
برنج ایرانی: ۴ پیمانه و یا برنج هندی: ۳ پیمانه
زعفران دم کرده: یک چهارم پیمانه
روغن مایع(روغن جامد یا کره ی آب شده): یک دوم پیمانه
نمک : یک قاشق غذا خوری سرصاف
آب: به میزان لازم
طرز تهیه:
در ابتدا برنج را پاک کرده بشویید و بذارید یکی دو ساعتی خیس بخوره.
تذکر: برنج هندی به زمان بیشتری برای خیس خوردن و پخته شدن نیاز دارد(زمان لازم برا خیس خوردن برنج ایرانی ۲ ساعت ولی برای برنج هندی ۶-۷ ساعت زمان لازم است.)
بعد از اینکه برنج خیس خورد، برنج را در قابلمه ی مورد نظر بریزید. سپس برای برنج ایرانی به اندازه ی یک بند انگشت یا یک و نیم سانتیمتر از سطح برنج آب بریزید. قابل توجه است که این مقدار آب برای برنج هندی دو سانتی متر از سطح برنج میباشد.
یک قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید و هم بزنید(مقدار نمک برای هر دو نوع برنج یکسان است). سپس آن را با حرارت زیاد بجوشانید و وقتی آب برنج جوشید ، حرارت را روی متوسط قرار دهید تا به آرامی بجوشد.
وقتی که برنج کف کرد، کف برنج را جدا کنید.
سپس نیمی از روغن را به برنج اضافه نموده و اونو خیلی اروم به همه جای برنج پخش کنید و بذارید آب برنج جذب بشه.
وقتی جذب شد ، دم کنی را روی درب قابلمه بکشید و بخوبی روی قابلمه قرار دهید تا بخار آب خارج نشود و شعله را خیلی کم کنید تا برنج دم بکشد.
بعد از ۳۰ تا ۴۰ دقیقه ، برنج کته ی شما ، آماده سرو است. قبل از اینکه برنج را در دیس بکشید، روغن باقیمانده را روی تمام سطح برنج بریزید و اجازه دهید روغن به تَه قابلمه برسد.
سپس مقداری از برنج را در یک ظرف ریخته و با زعفران دم کرده مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا همه ی برنج زعفرانی شود.
بعد برنج را در دیس کشیده ، با برنج زعفرانی شده زینت دهید.
برنج شما آماده است