سایت رسمی شرکت تجاری گیلاروژ برنا

بیش از یک دهه تجربه تولید و توزیع محصولات کشاورزی طبیعی شمال ایران

سایت رسمی شرکت تجاری گیلاروژ برنا

بیش از یک دهه تجربه تولید و توزیع محصولات کشاورزی طبیعی شمال ایران

سایت رسمی شرکت تجاری گیلاروژ برنا
اعتماد ، کیفیت و رضایت مشتری شعار نیست : رمز موفقیت ماست
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
آدرس دفتر مرکزی:
گیلان- رشت- خیابان گلسار- خیابان 169- پلاک14

مدیر عامل : دکتر فرزاد امینیان 09122415015


مدیر فروش: مهندس مجتبی یزدانی 09199099145
---------------------------------------------------
قیمت روزانه محصولات :

برنج طارم هاشمی اعلا دوالکه هر کیلو 12500تومان

برنج دمسیاه اعلا هر کیلو 14200تومان

برنج هاشمی دودی اعلا هر کیلو 13100تومان

برنج هاشمی درجه 1 هرکیلو 11800تومان

برنج علی کاظمی هرکیلو 11600تومان

برنج هاشمی نیم دانه هر کیلو 7100تومان
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
چای سوپر ممتاز گیلانی هر کیلو 31000تومان

چای سبز هرکیلو 18000 تومان

چای ممتاز گیلانی هرکیلو 26000تومان

چای قلم مرغوب گیلانی هر کیلو 18000تومان
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.
عسل طبیعی اعلا هرکیلو 76000نومان

۶ مطلب در مهر ۱۳۹۵ ثبت شده است

جمعه, ۳۰ مهر ۱۳۹۵، ۱۰:۱۰ ب.ظ

واردات برنج بجای مقابله با گران‌فروشی!

 

واردات برنج بجای مقابله با گران‌فروشی!

 

 

 مشرق:  افزایش بی‌سابقه قیمت برنج در سال جاری که به گفته کارشناسان، ناشی از سوءاستفاده دلالان و غفلت دولت در تنظیم بازار است، مردم کشورمان را تحت فشار قرار داده است.


بر اساس آخرین آمارهای بانک مرکزی، قیمت هر کیلو برنج داخلی درجه یک در سطح تهران به 12500 تومان و برنج داخلی درجه دو به 9500 تومان رسیده است که رشد 54 درصدی نسبت به یک سال قبل نشان می‌دهد.



این در حالی است که قیمت برنج وارداتی در سطح بازار حدودا 5500 تومان است.



سالانه حدود 3 میلیون تن برنج در کشور مصرف می‌شود که بیش از دو سوم آن در داخل تولید و یک سوم آن یعنی رقم بین 800 هزار تا 1 میلیون تن با واردات تأمین می‌شود.



اما گرانی ناگهانی برنج داخلی، سبب شده مردم به ناچار به خرید برنج خارجی روی بیاورند؛ آن هم در شرایطی که کیفیت برنج خارجی با برنج ایرانی، قابل مقایسه نیست.



معادله فعلی بازار برنج سبب کاهش تقاضا برای برنج داخلی خواهد شد و سهم برنج وارداتی از سفره مردم را افزایش خواهد داد. این مسئله سبب زیان برنج‌کاران داخلی در بلندمدت خواهد شد.



اما در حالی که انتظار می‌رفت دولت یازدهم با هدف حمایت از تولیدکنندگان داخلی به دنبال مهار گرانی غیرمنطقی برنج داخلی باشد، راهکار تنظیم بازار را در واردات دیده است. بررسی بازار برنج از گران‌فروشی 3-2 هزار تومانی برنج داخلی حکایت دارد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ مهر ۹۵ ، ۲۲:۱۰
farzad am
جمعه, ۲۳ مهر ۱۳۹۵، ۰۳:۲۲ ب.ظ

رتبه بندی چای-ارقام مختلف

رقم بندی چای

انواع چای ارتدوکس 

چای سیاه

در کشورهایی که فرهنگ چای آنها تحت تأثیر  فرهنگ بریتانیایی است، برای شناخت انواع چای، از حروف لاتین و علائم اختصاری استفاده می‌شود که این علایم را گرید یا رقم بندی می‌نامند و نشان دهنده شکل و کیفیت چای می‌باشد. این طبقه بندی در چای کشورهای سیلان، هند، نپال، بنگلادش، ترکیه، گرجستان، ایران و کشورهای آفریقایی و آمریکای جنوبی دیده می‌شود. اما چای چین و ژاپن چنین رقم بندی ندارد. جوانه (زر) چای را tip یا Pekoe می‌نامند که از یک واژه چینی به معنی پرز و کرک نرم گرفته شده است. هنگام حمل، شیره برگهای چای به آنها رنگ طلایی و یا نقره‌ای می‌دهد به همین سبب برای چای صفت طلایی و یا نقره‌ای استفاده می‌شود. واژه نارنجی (یا Orange ) که در درجه بندی چای به کار می‌رود اشاره به خانواده پادشاهی هلند (خاندان اورانژ-ناسو Orange-Nassau ) دارد.

هرچه برگهای چای شکسته تر و خردتر باشند، دم کردن آن به زمان کوتاه تر نیاز دارد و نوشیدنی آن مطبوع تر خواهد  بود.

 چای با برگ خرد نشده  

حرف P لاتین که در رقم بندی چای مشاهده می‌شود، از واژه « pekoe  » است که خود از یک واژه چینی به معنی موی نوزاد می‌باشد و در رقم بندی چای منظور جوانه آخر برگ چای می‌باشد.

حرف O لاتین نیز از واژه Orange می باشد که نام خاندان سلطنتی هلند (اورانژ ناسو) بود و هیچ ربطی به رنگ یا طعم چای ندارد.

 

نوع برگ

رقم

عنوان

کیفیت برگ

برگ خرد نشده

FOP

Flowery Orange pekoe

قلمی پیچیده ظریف: جوانه Pekoe به اضافه 2 برگ

 

OP

Orange Pekoe

چای قلم: جوانه به اضافه دو برگ اما بدون زر طلایی زیرا چینش دیرتر انجام شده و زر تبدیل به برگ شده.

 

FP

Flowery Pekoe

قلمی مفتولی: برگهای لوله شده که چای آن خوش رنگ است.

 

PK

Pekoe

 قلم درشت: برگهای خشنتر، بدون جوانه، شکل ظاهری خشن، دم کرده آن تیره و تلخ است.

 

Souchong

 

قلمی سوشونگ: برگهای درشت ، پهن و پائین تر بوته چای، دارای تئین اندک.

 

Pekoe Souchong

 

سوشونگ درشت: برگهای درشت تر و خشنتر بوته چای، دم کرده آن عطر و رنگ اندکی دارد.

 
رقم بندی چای FOP در شمال هند بسیار ظریفتر و دقیق‌تر می‌‍‍شود و برحسب میزان جوانه در چای رقم بندی می‌شود. از جمله به ترتیب کیفیت از کم به زیاد:

قلمی ظریف: چای مملو از زر طلایی 

GFOP  

Golden Flowery Orange Pekoe

قلمی زرین: چای متشکل از جوانه خالی

TGFOP

Tippy Golden Flowery Orange Pekoe

قلمی شکسته زرین: همان چای نوع بالایی اما با جوانه های با کیفیت بیشتر

TGFOP 1

Tippy Golden Flowery Orange Pekoe One

قلمی زرین ممتاز: چای بالایی اما با کیفیت بازهم بیشتر

FTGFOP

Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe

قلمی زرین شکسته ممتاز: مانند نوع بالا اما با کیفیت بهتر

FTGFOP1

Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe One

چای FTGFOP اما با کیفیت استثنایی

SFTGFOP

Special Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe

چای نوع بالایی اما با کیفیت بیشتر

SFTGFOP 1

Special Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe One

 
برگهای خرد (شکسته)

برگهای چای درسته و کامل نیستند. دم کرده آن قویتر و تیره تر و زمان دم کشیدن آن کمتر می‌باشد. حرف لاتین B برگرفته از broken (شکسته) به این طبقه اضافه می‌شود. رقم بندی این نوع چای به شرح زیر به ترتیب کیفیت از کم به زیاد می‌باشد:

نوع برگ

رقم

عنوان

کیفیت برگ

شکسته

BOP

Broken Orange Pekoe

ظاهر یکدست و هماهنگ، بدون تکه های برگ تخمیر نشده، دم کرده آن بسیار مطبوع و خوش رنگ.

 

BP

Broken Pekoe

برگهای دوم و سوم بوته، چای آن کمی تندتر و رنگ آن کمتر از BOP است. در آن جوانه طلایی وجود ندارد.

 

BP S

Broken Pekoe Souchong

کیفیت اندک و بسیار خشن.

 

Broken tea

 

چای با کیفیت پائین، دارای برگهای تخمیر نشده و ظاهر ناخوشایند.

- انواع چای شکسته (BOP ) بر حسب میزان جوانه طلایی، به ترتیب کیفیت از زیاد تا کم به شرح زیر رقم بندی می‌شوند:

چای شکسته درجه یک درشت

BOP1 (Broken Orange Pekoe ))

چای شکسته معمولی

FBOP (Flowery Broken Orange Pekoe )

چای شکسته درجه یک

GBOP (Golden Broken Orange Pekoe )

چای شکسته زرین ممتاز

GFBOP (Golden Flowery Broken Orange Pekoe )

چای شکسته زرین

TGBOP (Tippy Golden Broken Orange Pekoe )

 چای باروتی (با برگهای پودر شده)

انواعی از چای را قبل از اینکه مرحله تخمیرشان به پایان برسد، پودر می‌کنند. دو نوع اصلی این نوع چای وجود دارد:

الف - F (fannings ) : با تکه های کوچک برگ حدود 1.5 میلیمتر؛ دم کرده آن بسیار تند و پررنگ است. در این رقم می‌توان انواع زیر را برشمرد:

باروتی

OF

Orange Fannings

باروتی شکسته

PF

Pekoe Fannings

باروتی زرین

GOF

Golden Orange Fannings

باروتی اندازه متوسط

FOF

Flowery Orange Fannings

باروتی ریز یکسان

BOPF

Broken Orange Pekoe Fannings

 ب - D (dust ) : یا خاکه، چای با برگ خاک شده که درون کیسه مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این دست انواع زیر را می‌توان برشمرد:

OPD (Orthodox Pekoe Dust),

OCD (Orthodox Churamani Dust),

BOPD (Broken Orange Pekoe Dust),

BOPFD (Broken Orange Pekoe Fine Dust),

FD (Fine Dust), DA (Dust A),

Spl Dust (Special Dust),

G Dust (Golden Dust),

OD (Orthodox Dust),

DA. Dust A.

 چای اولونگ


چایهای نیمه تخمیر شده طبقه بندی جداگانه ای بر اساس کیفیتشان به شرح زیر (به ترتیب کیفیت کم تا بالاترین کیفیت) دارند:

  • Fine              ظریف
  • Finest           ظریفتر
  • Choice         انتخاب شده
  • Choicest      انتخاب شده برتر
  • Fancy           لطیف
  • Top-Fancy     بسیار لطیف.

 رقم بندی (گرید) چای CTC

CTC با برگهای خرد شده

انواع آن به شرح زیر می‌باشند:

- PEK (Pekoe)

- BP (Broken Pekoe)

- BOP (Broken Orange Pekoe)

- BPS (Broken Pekoe Souchong)

- BP1 (Broken Pekoe One)

- FP (Flowery Pekoe)...

CTC  با برگهای پودر شده

_ انواع Fannings به شرح زیر:

- OF (Orange Fannings)

- PF (Pekoe Fannings)

- PF1 (Pekoe Fannings One)

- BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings).

- خاکه یا Dust با انواع زیر:

-  PD (Pekoe Dust)

- D (Dust)

- CD (Churamani Dust)

- PD1 (Pekoe Dust One)

- D1 (Dust One)

- CD1 (Churamani Dust One)

 - RD (Red Dust) - FD (Fine Dust)

- SFD (Super Fine Dust)

- RD1 (Red Dust1)

- GD (Golden Dust)

- SRD (Super Red Dust)...

 
چای سبز

چان می (Chun mee ): چای سبز با برگهای پیچانده شده در مسیر طول برگ،

باروتی: برگهای خرد شده به شکل ساچمه،

برگ طبیعی: برگ کامل و خشک شده چای.

ماچا (Matcha ): برگهای ژیکورو که پودر شده باشند. این چای شانیوی ژاپن می باشد.

سن چا Sencha : چای با کیفیت متوسط که رنگ ملایم و طعم اندکی تلخ دارد.

گیوکورو (Gyokuro ): برگهای ظریف و نرم چای که میزان کلروفیل آن بیشتر از تنین می‌باشد لذا رنگ دم کرده آن طلایی سبزگونه است.

چای را از نظر ارزیابی فیزیکی به چهار گروه چای قلم‏، شکسته‏، باروتی و خاکه تقسیم‏بندی می‏ کنند:



گروه اول : چای قلم


-چای قلم ممتاز زرین

-چای قلم ممتاز

-چای قلم



گروه دوم  : چای شکسته

-چای شکسته ممتاز زرین

-چای شکسته ممتاز

-چای شکسته



گروه سوم: چای باروتی

- چای باروتی ممتاز زرین

-چای باروتی ممتاز

-گل باروتی



گروه چهارم: خاک چای

- خاک چای درجه یک

-خاک چای درجه دو

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۳ مهر ۹۵ ، ۱۵:۲۲
farzad am
پنجشنبه, ۱۵ مهر ۱۳۹۵، ۱۲:۲۴ ب.ظ

راههای تشخیص برنج خوب

 

همونطور که می دانید برنج ایرانی و در واقع برنج گیلانی از مرغوبترین برنجهای دنیاست. در بازار این روزهای برنج و با واردات برنجهای خارجی، برنج ایرنی کمی مظلوم واقع شده. برنج گیلانی از مرغوبترین برنجهای کشور هستن و راههای تشخیص اصلیت این برنجها فوت و فنی داره که در این مطلب به عرضتون میرسونیم. همچنین پخت این برنجها لم خاصی داره که اگر وارد نباشیم اصولا خوب پخته نمیشه. در این مطلب راجع به فوت و فن شخیص برنجهای مرغوب و همچنین فوت و فن پخت برنج صحبت میکنیم.


فوت و فن تشخیص برنج مرغوب

عطر برنج مرغوب

برنج مرغوب عطر خاص و مطبوعی داره که بسیار دلنشین هست. یکی از روشهای تشخیص برنج مرغوب این هست که مشتی برنج بردارین و ها کنین و بعد بو بکشین. اگر بوی مطبوعی میداد برنج مرغوبی هست.

رنگ برنج مرغوب

یکی دیگه از راههای تشخیص برنج مرغوب رنگش هست. برنج ایرانی سفید رنگ هست که ممکن هست مقدار کمی هم شیری رنگ باشه. ولی رنگ زرد یا خاکستری نباید داشته باشه. این رو هم دقت کنین که برنج ایرانی مثل ماکارونی شفاف نیست.

 شکل برنج مرغوب

برنج مرغوب باریک و کشیده هست. در نوع خیلی مرغوبش به طول یک سانتی متر هست. و در پخت هم بسیار خوش فرم میشه. برنج های کوتاه و حتی تپل خیلی مرغوب نیستن و عموما برنج گیلانی نیستن.

همچنین برنج مرغوب نباید چند دست باشه و شکلهای مختلفی باهم مخلوط باشن. همچنین نباید دانه های شکسته داشته باشه، چرا که در پخت زیبایی نداره.

این نکته هم وجود داره که برنجی که کمی از برداشتش گذشته باشه و قدیمی باشه مرغوبتر و خوش پخت تره و برنج تازه به خاطر رطوبتی که داره ممکنه خوش پخت نشه. روش تشخیص این موضوع هم اینه که دانه برنج رو زیر دندانتون بگیرید و گاز بزنید. اگر تازه باشه، نرم هست و زود شکسته میشه و اگر قدیمی باشه خشک و سفت هست و پخت بهتری داره.

 

فوت و فن پخت برنج

برنج رو میشه به دو روش پخت. کته و آبکش. وقتی برنج رو آبکش میکنیم تمام مواد مغذی و در واقع قوت برنج از دست میره. از اونجایی که برنج دارای ویتامین ب هست و بسیار برای بدن لازم هست سعی کنین برنج رو به شکل کته بپزید. ولی نوع پخت آبکش اون هم مرسوم هست، چرا که برنج زیباتر میشه و ظاهر بهتری داره و به هم نمیچسبه. نکته ای که برای شستن برنج باید مورد توجه قرار بگیره اینه که برنج نباید زیاد شسته بشه و شستن برنج در حد سه یا چهار بار کافیه.

پخت برنج به صورت کته

برای کته کردن برنج عموما اینطور هست که برنج رو بعد از شستن در قابلمه با مقدار برابر آب و نمک کافی روی حرارت بگذاریم و بعد از اینکه در اصطلاح سر اومد، اون رو با قاشق یکی دوبار زیر و رو کنیم و کمی که آبش خشک شد، در قابلمه رو به همراه دم کنی روش قرار بدیم. بعضی ها در این مرحله یکی دو قاشق روغن هم اضافه میکنن که شخصا توصیه نمیکنم. بعد از حدود بیست دقیقه برنج دم میکشه.

 

پخت برنج به صورت آبکش

برای آبکش کردن مراحل بیشتری احتیاج هست. بهتر اینه که از ده سه ساعت قبل برنج رو در مقداری آب و نمک خیش بدید. در قابلمه ای با اندازه مناسب آب رو به مقدار یک و نیم برابر یا بیشتر برنج بریزید و وقتی به جوش اومدمقداری نمک اضافه کنید و برنجهایی رو که از قبل خیس داده بودین آبکش کرده و در آب در حال جوش بریزید. کمی که گذشت یکی از دانه های برنج رو بردارید و با ناخن وسطش رو نصف کنین.

برنج آبکش

اگر به اندازه یک نقطه سفید وسط برنج، خام مونده بود وقت آبکش کردنش هست. برای اینکه برنج خوش فرم تر بشه میتونین در این مرحله یک لیوان آب سرد اضافه کنین و بلافاصله برنج رو آبکش کنین. این باعث میشه به برنج شوک وارد بشه و فرمش رو حفظ کنه.بعد از آبکشی هم ته دیگ مورد نظرتون رو با مقداری روغن آماده کنین و برنجها رو روش بریزید و در قابلمه رو بزارید. کمی که قابلمه داغ شد و روغن ته دیگ به جلز و ولز افتاد یک استکان آب ولرم و یک قاشق روغن رو مخلوط کرده و در قابلمه رو بردارید و دور تا دور داخل قابلمه بریزید. و شعله گاز رو کم کنید و در قابلمه رو به همراه دم کنی قرار بدید و حدود نیم ساعت صبر کنین تا برنج شما روی حرارت ملایم کاملا پخته بشه.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۵ مهر ۹۵ ، ۱۲:۲۴
farzad am
شنبه, ۱۰ مهر ۱۳۹۵، ۰۳:۰۵ ق.ظ

روش‌های نگهداری برنج

روش‌های نگهداری برنج

 

نگهداری برنج از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و کیسه برنج باید در محل خنک و خشک قرار گیرد، زیرا بهترین شرایط برای رشد و تکثیر تخم آفت‌های برنج گرما و رطوبت است.

 

حشره کامل مربوط به آفت برنج (شپشک)، حشره سرخرطومی ‌کوچکی به رنگ قهوه‌ای است. رنگ عمومی ‌بال‌پوش‌ها قهوه‌ای تیره و روی هر بال‌پوش دو لکه بزرگ به رنگ قهوه‌ای روشن دیده می‌شود. خرطوم نرها نسبت به ماده‌ها ضخیم‌تر و کوتاه‌تر است.

خسارت عمده حشره در درجه اول مربوط به لارو است. طول عمر حشره کامل به طور متوسط 4 تا 5 ماه است و تعداد تخم‌های گذاشته شده 400 تا 576 عدد می‌باشد.

 

بهترین راه برای پیشگیری از حشره زدن برنج و حبوبات و تکثیر تخم آفت‌ها درون آنها،‌ نگهداری آنها در دمای مناسب است. مکان‌های خشک و خنک، بهترین محل برای نگهداری و انبار کردن برنج هستند.

 

روش‌های مختلف دیگری نیز در این زمینه وجود دارد، از جمله اینکه می‌توان برای جلوگیری از ورود حشرات به داخل کیسه برنج از حبه‌های سیر و نمک استفاده کرد که تا حد زیادی نیز در کاهش آفات برنج موثر است.

 

البته از قرصی به نام قرص برنج نیز در کیسه‌های حاوی این محصول استفاده می‌شود که یک عدد آن قادر است هزاران شته را از بین ببرد، قرص برنج، قرصی با وزن حدود 3 گرم با بوی سیر یا ماهی گندیده است که دارای جذب خوراکی و استنشاقی بالایی می‌باشد. این قرص ترکیب خطرناکی از فسفیدها (فسفید روی، کلسیم و بطور شایع‌تر فسفید آلومینیوم) است و جهت جلوگیری از آفت زدگی برنج انبار شده، مصرف می‌شود.

قرص برنج همچنین جهت دفع آفات سایر غلات انبار شده و جلوگیری از کپک‌زدگی خوراک دام، تنباکو و غیره نیز استفاده می‌شود.

در خانه می‌توان این قرص‌ها را که به قرص‌های سیر نیز معروفند، برای جلوگیری از مخلوط شدن با برنج، داخل یک قوطی کبریت قرار داد و پس از ایجاد چند سوراخ ریز روی قوطی کبریت، آن را داخل گونی برنج‌ها انداخت. این قرص‌های سمی ‌به هیچ‌وجه نباید خرد یا لابه‌لای برنج شوند، زیرا با خوردن اتفاقی آنها، مشکلاتی ایجاد می‌شود.

 

یکی از ساده‌ترین و در عین حال موثرترین راه‌های رهایی از شر شپشک برنج، قرار دادن گونی‌های آن روی قفسه‌های مشبکی است که حدود 20 تا 25 سانتیمتر از زمین فاصله دارد، بهتر است از چسباندن گونی‌های برنج به دیوار هم خودداری کنید تا جریان هوا به خوبی بین گونی یا کیسه‌های برنج برقرار شود.حداقل فاصله گونی‌های برنج با دیوار باید 5 سانتیمتر باشد تا گردش هوا به آسانی انجام شود.

 

یک راه ساده و سنتی دیگر جهت خارج کردن شپشک‌ها، هوادهی و گرمای شدید آفتاب بعدازظهر می‌باشد که می‌تواند حشره‌های برنج را فراری دهد، البته برای پیشگیری از خرد شدن برنج، آن را مدت زمان زیادی زیر نور مستقیم آفتاب قرار ندهید.

 

روش دیگر، پاشیدن نمک لابه‌لای برنج است که هرچند تأثیر زیادی در از بین بردن حشرات ندارد، اما می‌تواند تا حدی باعث پیشگیری از تکثیر آنها شود.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۰ مهر ۹۵ ، ۰۳:۰۵
farzad am
شنبه, ۱۰ مهر ۱۳۹۵، ۰۲:۴۵ ق.ظ

انواع برنج خارجی و مشخصات آنها

 

انواع برنج خارجی

 

برنج‌های خارجی انواع مختلفی دارند:

برنج باسماتی که نوعی برنج دانه‌باریک، بلند و کشیده است و بوی بسیار مطبوعی دارد و در دامنه‌های هیمالیا از بنگلادش تا هند کشت می‌شود.

برنج دانه‌درشت که اغلب در جنوب شرقی آسیا کشت می‌شود و بعد از طبخ، دانه‌ها به‌راحتی قابل تفکیک هستند و حالت نشاسته‌ای ندارند.

برنج یاسمن که مخصوص تایلند است و دانه‌های بلند و کشیده‌ای دارد و رایحه ملایم آن برای تهیه انواع غذاهای با ذائقه آسیایی بسیار مناسب است.

برنج دانه کوتاه از انواع دیگر برنج‌های خارجی است که فرم بیضی کوچکی دارد و پرنشاسته است و اغلب در کره و ژاپن کشت می‌شود. این نوع برنج چسبنده بوده و در صورت پخته شدن همه دانه‌ها به هم می‌چسبند و مخصوص تهیه غذاهای ژاپنی است.

برنج گلوتین که به صورت سفید و سیاه در بازار موجود است، محصول شمال تایلند و کشور لائوس است و هنگام طبخ، کوچک و نیمه‌شفاف می‌شود، البته برخلاف نام این نوع برنج، گلوتین در ترکیب آن وجود ندارد و بسیار پرنشاسته است و از آن به عنوان برنج چسبناک یا شیرین یاد می‌شود.

تنها تفاوت برنج گلوتینی سیاه با نوع سفید این است که در نوع سیاه، لایه آخر سبوس‌ روی دانه برنج باقی می‌ماند و باعث ایجاد طعم خاص در برنج می‌شود که در تهیه انواع غذاها یا دسرهای اندونزی، تایلند، فیلیپین و برمه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

قابل ذکر است که بیشترین برنج وارداتی ما از کشورهای هند، پاکستان، تایوان، بنگلادش، چین و تایلند تامین می‌شود.

۳ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۰ مهر ۹۵ ، ۰۲:۴۵
farzad am
دکتر محمد حسین عزیزی متخصص علوم و صنایع غذایی گفت: چای شکسته، برگی، قلمی و انواعی که از برگچه‌های بالایی بوته چای تهیه شده باشد، بهترین انواع چای سیاه محسوب می‌شود و بر عکس، چای کله مورچه و باروتی، چای درجه ۳ است.
 
 
این چای معروف را به هیچ عنوان نخرید!
به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس، بهترین نوع چای آن است که پس از دم کشیدن، برگ های آن در قوری مشخص، باز و مسطح شود، عطر و طعم طبیعی چای را داشته باشد و رنگ آن قهوه ای و در غلظت کم باشد و مزه‌ای گس و طعمی اندکی تلخ داشته باشد. اغلب چای هایی که روی بسته‌بندی آن کلمات شکسته، برگی، قلمی و تهیه شده از برگچه های بالایی بوته چای نوشته شده باشد از ارزش و مرغوبیت بالایی برخوردارند و نشانه‌ای برای تشخیص چای خوبند.
 
 
رئیس انجمن صنایع غذایی ایران با اشاره به اینکه به برگ های بالایی بوته چای، غنچه های برگی چای نیز گفته می شود اضافه کرد: این برگ ها نرمی و لطافت بیشتری دارند و ریزتر و پرزدارترند، اسانس و عطر بیشتر و طعم گس‌تری دارند و جزو چای‌های درجه ۱ محسوب می شوند. برگ های کمی درشت‌تر، چای درجه ۲ و چایی که از برگ های بزرگ و پیر و ضخیم پایینی بوته‌ها تهیه شده باشد چای درجه ۳ نامیده می شود که تلخ‌تر است. در میان انواع چای، بسته‌بندی‌های معروف به کیسه ای هم از خاکه های بی کیفیت چای تهیه می شوند که اغلب حاوی عطر و طعم شیمیایی‌اند.
 
 
به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس، چای کله مورچه و باروتی که خیلی سریع رنگ می دهند و چه بسا به همین دلیل هم بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفته اند، چای درجه ۳ هستند که از مخلوط کردن خرده ها و پودر کهنه چای با رنگ و اسانس تهیه می‌شوند. این نوع چای‌ها را فرم می‌دهند یا به شکل گلوله در می‌آورند و چون به این نوع چای رنگ سنتزی می زنند پس از مدتی رنگ آن تغییر کرده و کدر، تیره و مات می شود که همین نشانه‌ها و خصوصیات مشخص می‌کند چنان چایی حاوی مواد رنگی و بی کیفیت است. 
 
 
وی همچنین درباره چای ارگانیک که این روزها در برخی مراکز عرضه می شود گفت: نمی توان به ارگانیک بودن این نوع محصولات اعتماد کرد اما برای خرید چای بهتر است سراغ برندهای معتبر و معروف رفت و هرگز چای فله ای خریداری نکرد چون این نوع چای‌های فله‌ای کارشناسی نشده‌اند و اغلب هم در شرایط غیر بهداشتی نگاهداری می‌شوند.
۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۱ مهر ۹۵ ، ۱۸:۴۹
farzad am